رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل در راستاي تامين اعتبار براي ساخت سالن فرهنگسرا در اردل و سالن آمفي تئاتر در شهر دشتک و سرخون با دکتر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ديدار کرد.
قاسم همتي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل در گفت و گو با خبر نگار
هفت چشمه اظهار داشت:ديروز با حضور جواد کارگران مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري و دکتر عزيزي نماينده مردم اردل،فارسان،کيار و کوهرنگ مجلس شوراي اسلامي با دکتر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ديداري داشتيم که مشکلات فرهنگي استان و شهرستان بررسي و براي حل اين مشکلات تصمصماتي صورت گرفته شد.
درخواستهاي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به شرح ذيل بوده است:
ضمن آرزوي توفيق روز افزون الهي ، بدينوسيله به استحضار حضرتعالي مي رساند با توجه به اينکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل در سال 1374 تاسيس گرديد واين شهرستان بکر از لحاظ فرهنگي مي باشد با مساحت 1834 كيلومتر مي باشد و در تاريخ 18/7/96 ، فرمانداري آن تاسيس شد. اين منطقه داراي 54425 جمعيت شهري روستايي و در ناحيه جنوب غربي استان واقع است شهرستان اردل داراي دو بخش (مرکزي و ميانکوه ) داراي 96 روستا و چهار شهر ( اردل ، دشتک ، سرخون و کاج ) مي باشد .
اين شهرستان با تقديم 101 شهيد ،28 آزاده 29، جانباز و 780 رزمنده رزمنده وفاداري خود را به نظام جمهوري اسلامي به اثبات رسانده است. همچنين مردم ولايت مدار اين شهرستان آماده فعاليت و جانفشاني در صحنه هاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، سياسي و ... در متابعت از مقام معظم رهبري وآرمانهاي امام راحل مي باشند.
شهرستان اردل داراي فرهنگي بکر و دست نخورده بوده که کمتر مورد تهاجم فرهنگي قرار گرفته است ، جاي آن دارد که با حفظ اين اصالت و تقويت همان اعتقادات راسخ که پايبندي مردم اين شهرستان هنوز به آنها مشهود و مملوس مي باشد حمله هاي تک گونه دشمن را به پاتک بدل نموده و خصوصا قشر جوان را ا زآسيبهاي تهاجمي تا حدي در امان داشت.
ضرورت اجراي برنامه هاي فرهنگي هنري اينگونه شهرستانها براي حفظ همان نقاط مثبت مذکور و اصالتهاي قومي ، بومي و محلي جهت تقويت نقاط مثبت و کنترل و عدم رشد نقاط منفي و يا حتي اصلاح آنها مي تواند يک ضرورت
بالقوه باشد .
برنامه ريزي براي معرفي مشاهير و مفاخر فرهنگي قوم اصيل لر و تقويت آموزه هاي ديني و مبارزه تا حذف خرافات با روشنگري کامل و ارتقاءسطح سواد و رفاه اجتماعي مردم اين منطقه مي تواند خطري که جوانان ،نوجوانان و قشر امروزي جامعه را تهديد مي کند راه روشنگري بخشيده و چراغ راهي باشد تا شايد راه از چاه باز شناخته شود.
برنامه ريزي فرهنگي و اجراي برنامه ها ي هنري متناسب با فرهنگ بومي بسيار مورد استقبال مردم اين شهرستان قرار گرفته و جايگاه خاص خود را در اين زمينه پيدا کرده است .بعنوان مثال جشنواره منطقه ا ي شعر تمدار بيت مي تواند در گرد هم آوردن عوامل فرهنگ ساز اعم از شعرا ، ادبا ، هنرمندان و عالمان جهت برنامه ريزي براي فرهنگ آتي آنهم فرهنگي صحيح با کمترين اشکال بسيار موثر واقع گردد.که در همين راستا خواهشمند است جشنواره بزرگ و منطقه اي شعر گويشي تمدار بيت که با حضور هشت استان زاگرس نشين بر گزار مي گردد از منطقه اي به ملي تبديل گردد و بودجه ويژه ملي به آن اختصاص داده شود اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل با محروميتي که اين شهرستان دارد نيازمند امکانات و توجهات ويژه اي دارد که به برخي از آنه اشاره مي کنم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل با محروميتي که اين شهرستان داردنيازمند امکانات و توجهاتويژه ايدارد که به برخياز آنهااشاره مي کنم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل با محروميتي که اين شهرستان داردنيازمند امکانات و توجهيزات ويژه اي دارد که به برخي از آنهااشاره مي کنم با وجود پراکندگي جمعيت و وسعت جغرافيايي منطقه ي اردل شامل دو بخش مرکزي و ميانکوه مي باشد ، تنها مرکز شهرستان يعني اردل داراي يک سالن آمفي تئاتر و يک باب کتابخانه دو دوباب کتابخانه در روستاي آليکوه و شهر دشتک مي باشد که با توجه به پائين بودن سرانه فرهنگي شهرستان (نيم متر) مي طلبد در برنامه ريزي هاي آتي سرانه فرهنگي به يک متر ارتقاء و يک باب سالن آمفي تئاتر در شهردشتک و يا يک باب نيز در شهر سرخون با تمرکز و ثقل جمعيتي بالا احداث گردد. مع الوصف لزوم امکانات فوق جهت پوشش اين روستاها از برنامه هاي فرهنگي هنري لازم به نظر مي رسد.
مطلب ديگر اينکه کمبود مصلي ، خانه ها ي عالم و حوزه علميه اين شهرستان را با وجود کمبود روحاني مواجه کرده که بايد جهت ارتقاء سطح فرهنگ مردم و استفاده از آموز ه هاي ديني در تبليغات به اين مهم پرداخته شود.
آنچه بيشتر در اين شهرستان بايد مد نظر قرار گيرد تا به عنوان يک هنجار به ثبات اجتماعي بياني جد پشتوانه و ضمانت اجرايي مصوبات شوراي فرهنگ عمومي جهت علني و عملي کردن آنها در درجه ي اول و در درجه ي دوم برگزاري يادمانهاي مفاخر و مشاهير از جمله شاعر معاصر پژمان بختياري مي باشد اما علاقه و رغبت جوانان و نوجوانان اين شهرستان به گام نهادن در عرصه ي موسيقي خصوصا موسيقي کلاسيک و نبود مربي و امکانات در اين زمينه و در نتيجه روي آوردن به موسيقي کوچه بازاري و يا زير زميني مي تواند بعنوان يکي از دغدغه هاي مسئولين فرهنگي شهرستان باشد .مشارکت و همکاري و احساس مسئوليت افراد ذي نفوس اعم از ريش سفيدان و بزرگان هر روستا در جايگزيني فرهنگ ناب اسلامي بجاي فرهنگ و آداب و رسوم ناصحيح گذشته مي تواند باعث تثبيت اجتماعي و به دست آوردن جايگاه خاص خود آداب و رسوم صحيح در بين اقوام گردند ترويج فرهنگ مد و لباس خاص بختياري در نمايشگاها نيز مي تواند بعنوان سپري مستحکم در برابر فرهنگ مهاجم بدحجابي قرار گيرد.
ساختمان اداري مجزايي ندارد ( قسمت اداراي در محل اتاقهاي سالن مهرگان مي باشد ) نداشتن وسيله نقليه مناسب کمبود سيستمهاي کامپيوتر جهت راه اندازي اتوماسيون اداري در اداره عدم اعتبارات لازم و وافي جهت برنامه ريزي و اجراي برنامه هاي تعريف شده در بخش فرهنگ و هنر . کمبود نيروي انساني و خصوصا نداشتن نيروي خدماتي عدم و جود فرهنگ سرا در شهرستان ارد ل تعويض سيستم برق و صوت سالن آمفي تئاتر که تنها سالن فرهنگي در اين شهرستان مي باشد.
انتهاي پيام/570ه